Vakantie Mallorca

De top 7 bezienswaardigheden van Mallorca

De top 7 bezienswaardigheden van Mallorca

Mallorca heeft een lange geschiedenis die dateert uit de Romeinse tijd en het heeft een aantal prachtige steden, waaronder Palma de Mallorca, de hoofdstad. Hieronder vind je een lijst met de meest bezochte bezienswaardigheden op Mallorca. De top 7 bezienswaardigheden van Mallorca!

1. Castell de Bellver

De top 7 bezienswaardigheden van Mallorca

Dit is een kasteel dat dateert uit de 14e eeuw. Het kasteel heeft een prachtig uitzicht op de stad en de haven, waardoor het een populaire toeristische attractie is.

2. Catedral de Mallorca

De top 7 bezienswaardigheden van Mallorca

Deze kathedraal is gelegen in Palma en is het meest bezochte monument op Mallorca. Deze kathedraal is gebouwd in de 13e eeuw en is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur.

3. La Seu

De top 7 bezienswaardigheden van Mallorca

Er is geen gebouw op Mallorca wat zo aantrekkelijk is als de kathedraal van La Seu. Gelegen in de hoofdstad van het eiland, maakt de tempel veel indruk met zowel zijn monumentale uitstraling als prachtige architectuur. Door de enorme hoeveelheid kleurrijke glas-in-loodramen staat ons na het betreden van La Seu een ware kleurenpracht te wachten.

Vooral de rozetten van glas-in-lood springen in het oog. De grootste heeft een diameter van bijna 14 m en er zijn meer dan duizend stukjes gekleurd glas gebruikt voor de constructie! Het effect dat hierdoor werd verkregen, is met geen ander te vergelijken. Twee keer per jaar, op 2 februari (Feest van Onze-Lieve-Vrouw van Kaarsen) en 11 oktober (St. Martin’s Day), creëert het licht dat door de rozet schijnt een optische illusie op de binnenmuur van de kathedraal – een illusoir beeld van de tweede rozet.

4. Palau de la Almudaina

Dit is een paleis dat teruggaat tot de 14e eeuw. Het paleis is een prachtig voorbeeld van Mudejar-architectuur en heeft prachtige tuinen.

5. Raixa

De top 7 bezienswaardigheden van Mallorca

Dit is een landgoed dat dateert uit de 13e eeuw. Het landgoed heeft een prachtig uitzicht op de omliggende berggebieden.

6. Talaioticas

Deze prehistorische monumenten dateren uit de 8e eeuw voor Christus. Ze staan bekend om hun prachtige vormen en het is een must-see voor iedereen die Mallorca bezoekt.

7. Soller

De top 7 bezienswaardigheden van Mallorca

Dit is een prachtig dorp in het noorden van Mallorca. Het heeft een mooi 19e-eeuws treinstation en een aantal prachtige gebouwen.

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden op Mallorca die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk aan een wandeling langs de stranden, het bezoeken van de vele forten, de bezichtiging van het prachtige oude stadje Valldemossa en het bezoeken van de authentieke dorpjes in het binnenland. Neem voldoende tijd om alles te bezichtigen tijdens jouw bezoek aan Mallorca!

Dit is ook Mallorca