Vliegveld Mallorca

Het belangrijkste vliegveld van Mallorca is Palma de Mallorca Airport (ook bekend als Son Sant Joan Airport).

Palma de Mallorca Airport (PMI) – Son Sant Joan Airport

 1. Locatie: Het vliegveld ligt ongeveer 8 kilometer ten oosten van het centrum van Palma de Mallorca.
 2. IATA-code: PMI
 3. Passagiers: Palma de Mallorca Airport is een van de drukste vliegvelden in Spanje, vooral tijdens het zomerseizoen. In 2019 had het vliegveld bijvoorbeeld meer dan 29 miljoen passagiers.
 4. Terminals: Het vliegveld heeft vier passagiersterminals, bekend als Module A, B, C en D.
 5. Vluchten: Het vliegveld biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan. Veel van de internationale vluchten komen uit Europese landen, voornamelijk tijdens het zomerseizoen.
 6. Faciliteiten: Palma de Mallorca Airport heeft een breed scala aan faciliteiten, waaronder winkels, restaurants, autoverhuur, geldwisselkantoren, en meer.
 7. Vervoer: Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden beschikbaar, zoals bussen, taxi’s en autoverhuurdiensten.
 8. Exploitant: Het vliegveld wordt beheerd door Aena, een Spaans bedrijf dat de meeste civiele luchthavens in Spanje beheert.
 9. Geschiedenis: Het vliegveld werd geopend in de jaren ’60 om het toenemende toerisme naar het eiland te ondersteunen. Sindsdien is het aanzienlijk uitgebreid en gemoderniseerd om het groeiende aantal passagiers te kunnen verwerken.

Vervoersmogelijkheden van en naar Palma de Mallorca Airport:

 1. Bus: Er zijn verschillende buslijnen die het vliegveld verbinden met Palma en andere belangrijke locaties op het eiland. De EMT (Empresa Municipal de Transportes) verzorgt de busdienst tussen het vliegveld en het centrum van Palma.
 2. Taxi: Er zijn altijd veel taxi’s beschikbaar bij de uitgang van de luchthaven. Het is een snelle, maar doorgaans duurdere manier om te reizen in vergelijking met openbaar vervoer.
 3. Autoverhuur: Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig op de luchthaven. Het huren van een auto kan handig zijn als je van plan bent om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen.
 4. Transferdiensten: Veel hotels en resorts op Mallorca bieden shuttle- of privétransfers van en naar de luchthaven aan voor hun gasten.
 5. Fiets: Mallorca is een populaire bestemming voor fietsers en sommige bezoekers kiezen ervoor om met de fiets van en naar de luchthaven te reizen, hoewel dit niet de meest gangbare methode is.

Luchtvaartmaatschappijen die veel naar Mallorca vliegen

Vanwege het toeristische karakter van Mallorca zijn er veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar het eiland, vooral in het zomerseizoen. Dit zijn enkele van de luchtvaartmaatschappijen die frequent naar Mallorca vlogen tot 2023:

 1. EasyJet via Tix): Nog een budgetmaatschappij die frequent vliegt tussen verschillende Europese bestemmingen en Mallorca.
 2. Vueling: Een luchtvaartmaatschappij die regelmatig vluchten aanbiedt tussen Spaanse steden en Mallorca.
 3. Lufthansa via Tix: Verbindt Mallorca met verschillende Duitse steden.
 4. TUI FLY: Deze toeristische luchtvaartmaatschappij heeft ook veel vluchten naar het eiland, vooral in het zomerseizoen.
 5. Swiss via Tix: De luchtvaartmaatschappij uit Zwitserland
 6. Austrian via Tix: De luchtvaartmaatschappij uit Oostenrijk
 7. Transavia via Tix: De bekende Nederlandse dochter van de KLM

Naast deze luchtvaartmaatschappijen zijn er veel andere Europese en enkele niet-Europese maatschappijen die regelmatig naar Mallorca vliegen, vooral tijdens het toeristische seizoen. De exacte dienstregelingen en frequenties kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en het jaar. Het is altijd goed om rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen te informeren voor de meest actuele informatie.