Op naar het Spaanse Party-eiland Ibiza

Wanneer je naar Ibiza wilt op vakantie, dan zijn er verschillende maatschappijen waar je vliegtickets voor Ibiza kunt scoren. Aangezien een reis naar Ibiza redelijk wat geld kan kosten, is het goed om in ieder geval op vliegtickets al wat geld te besparen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Door voor de scherpst geprijsde vliegtickets te gaan, kun je geld overhouden. Dit geld kun je dan weer gebruiken om een keer lekker wat te gaan eten of naar een concert van een bekende DJ te gaan op het Party-eiland. Er zijn veel mogelijkheden, het is dan maar net wat jij graag wilt. Wanneer geld geen rol speelt, kun je natuurlijk ook gewoon voor vliegtickets gaan voor een luxere stoel.

Een korte reis vanuit Nederland

Vanaf Schiphol ben je ongeveer 2 uur en een kwartier onderweg naar het Spaanse Party-eiland. Het zonovergoten Ibiza ligt op de Balearen en is maar een paar uur met het vliegtuig. Heel veel toeristen weten elk jaar opnieuw Ibiza weer te vinden en maakt dan ook dat Ibiza een van de populairste vakantiebestemmingen is.

Er zijn verschillende reisbureaus en vliegticket websites die een reis naar dit eiland aanbieden. Je kunt gaan voor een combinatie van het vliegticket en je hotel in 1 maar je kunt ook een ticket en een hotel op Ibiza apart boeken. Dit kan in sommige gevallen goedkoper zijn. Door een aantal dingen in gedachten te houden, kun je flink wat geld besparen op je reis naar Ibiza, en geld besparen is natuurlijk nooit verkeerd.

Geld besparen met een overstap

Door een paar slimme zetten te doen, kun je heel eenvoudig geld besparen op je vliegticket voor Ibiza. Er zijn retourtickets te krijgen van minder dan €200, als je maar goed zoekt. Het kan zijn wanneer je voor een goedkopere vlucht gaat, dat je dan een overstap hebt. Vaak is dit een tussenstand op Palma de Mallorca. Meestal duurt zo’n tussenstop niet zo lang, maar je zult dus wel iets langer over de vlucht doen. Het is wel een goede manier om wel wat geld te besparen op je vlucht. Wanneer je dit geen probleem vindt, is dit echt een perfecte manier om geld over te houden.

Vergelijk de verschillende ticketprijzen

Wanneer je op het punt staat een reis naar het Spaanse Party-eiland te boeken, is het een goed plan voor de tijd eerst even online rond te snuffelen. Door meerdere vliegtickets en maatschappijen met elkaar te vergelijken, kun je het beste achter de scherpste prijzen voor een ticket naar Ibiza vinden. De een heeft misschien wel een mooie aanbieding waar je gebruik van kunt maken en heeft de andere misschien nog wel een scherpere deal voor je. Er zijn verschillende websites waar alle prijzen voor tickets worden verzameld. Zo kun je gemakkelijk aangeven welke vliegmaatschappijen je in je vergelijking wilt gebruiken. Je kunt daarbij voor de goedkopere budgetmaatschappijen gaan, maar het kan maar zijn dat door een aanbieding de grotere maatschappijen goedkoper zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en bekijk de website regelmatig

Het is ook een goed idee om jezelf in te schrijven voor nieuwsbrieven van bijvoorbeeld reisbureaus of vliegtuigmaatschappijen. Zo krijg je altijd de laatste aanbiedingen gewoon in je postvak in en weet je direct of vliegtickets naar Ibiza nog voor een mooie prijs aangeboden worden. Het is ook slim om naar de website van luchtvaartmaatschappijen te surfen. Op deze websites is vaak een kalender te zien waarbij duidelijk wordt welke dagen de goedkoopste vluchten gaan. Hierdoor weet je direct wanneer je het beste kunt vertrekken en zo veel geld besparen op je vliegtickets naar Ibiza. Ook kan het zijn dat een luchtvaartmaatschappij leuke aanbiedingen heeft. Door online op de eigen website te kijken, weet je direct of dit het geval is.

Flexibiliteit helpt je geld te besparen

Wanneer je goedkoop naar Ibiza wilt vliegen, is het ook van belang dat je enigszins flexibel bent. Flexibel als het aankomt op je vertrek en terugkomst datum. Als je hierin namelijk een aantal dagen kunt schuiven, kun je makkelijk geld besparen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een vlucht op vrijdag duurder is dan een vlucht op maandag of woensdag. Door je hierop aan te kunnen passen, kun je makkelijk een goedkope vlucht pakken. Voor de terugweg geldt precies hetzelfde. Je kunt kiezen een of twee extra dagen of juist een of twee dagen minder te gaan en zo op de vluchten te stappen die het scherpst geprijsd zijn.

Buiten het seizoen om naar Ibiza

De tijd dat je op vakantie naar Ibiza gaat, speelt natuurlijk ook een hele bepalende rol als het op de prijs van een ticket aankomt. Als je in het hoogseizoen gaat, dan betaal je veel meer dan wanneer je buiten het seizoen om gaat. Het is dan misschien wel zo dat die ene bekende DJ er niet draait, maar je betaalt dan in ieder geval wel minder voor je ticket naar het Spaanse eiland. Het hoogseizoen is van april tot oktober dus is het handig om buiten deze maanden om naar Ibiza af te reizen om geld over te houden.

Dit is ook Mallorca