Vakantie Mallorca

Stranden, wat zijn de mooiste stranden op Mallorca

stranden

Mallorca het eiland met meer dan 300 stranden.

Wist je dat er wel meer dan 300 stranden en baaien zijn op het mooie eiland Mallorca? Klein of groter, zanderig en rotsachtig, breed en smal, lang en kort, er zijn zeer veel stranden om uit te kiezen! Elk strand is natuurlijk anders, maar ze hebben allemaal wel iets uniek, en omdat de vraag over stranden heel vaak opduikt hebben wij besloten om een duidelijk overzicht op te stellen van de mooiste stranden op Mallorca.

stranden

Cala Mesquida

Het strand Cala Mesquida ligt in het noordoosten van Mallorca. Het is een van de weinige stranden in de omgeving die door het parlement van de Balearen zijn uitgeroepen tot natuurgebied van bijzonder belang. Een lang en breed strand met fijn zand, genesteld tussen rotsen en omgeven door duinen. Aan de rechterkant staan ​​gebouwen die typerend zijn voor toeristische zones uit de tweede helft van de 20e eeuw, zoals toeristenappartementen, villa’s, winkels en ook enkele hotels.

Aan de andere kant is er een gebied zonder gebouwen, waar zich een van de grootste kolonies meeuwen en aalscholvers in de Balearen-archipel bevindt. Op het strand zijn er vaak behoorlijk hoge golven en stromingen van het gevaarlijke Menorca-kanaal. Als de zee kalm is, is de kleur van het water uitzonderlijk mooi, net als op de foto hierboven. Dit strand ligt in het zee reservaat. Er zijn beperkingen voor verschillende activiteiten zoals vissen, varen en duiken.

Strand van Muro

Playa de Muro ligt in het noorden van het eiland. Het begint waar Playa de Alcudia eindigt, een paar honderd meter van de haven. Hier zijn beroemde bruggen zijn waar je perfect vakantiefoto’s kunt maken. Daarnaast is Playa de Muro al vele malen uitgeroepen tot beste strand. De breedte en lengte van het strand (ongeveer 8 km), de kwaliteit van het zand en de kleur van het water zullen de meest veeleisende toeristen tevreden stellen.

In het deel waar bebouwing is, vind je hotels, restaurants en winkels. Aan de andere kant is het deel van Playa de Muro – Es Comu het meest ongerepte, omdat het wordt omgeven door duinen, vegetatie, pijnbomen en struiken. Bovendien is het gebied dat bekend staat als Es Comú een beschermd natuurgebied van bijzonder belang, opgenomen in het natuurpark van Albufera. In totaal is het hele strand van Muro verdeeld in vier zones. Dit kilometerslange zandstrand is een van de meest ongerepte en best bewaarde stranden in de Golf van Alcudia.

Playa Formentor

Playa Formentor of ook wel bekend als Cala Pi de la Posada is een baai waar Cala Gentil, Platja de Formentor, het beroemde hotel met dezelfde naam en het eiland Illa de Formentor zich bevinden. De dichtstbijzijnde stad is Port de Pollença. Een kronkelende bergweg met een prachtig uitzicht op de Serra de Tramuntana-bergen leidt enkele kilometers naar het strand.

Hotel Formentor, dat daar gevestigd is, is momenteel gesloten, de opening staat gepland voor de zomer van 2023. De plaats geniet een internationale reputatie, biedt onderdak aan uitstekende artiesten en politici en organiseert wereldwijde evenementen. Het strand is fijn zand, maar op sommige plaatsen rotsen of gestort beton. Op het strand kunnen we gemakkelijk schaduw vinden, omdat het wordt omgeven door een weelderig en dicht dennen- en eikenbos.

Portals Vells – El Mago

Playa del Mago is een klein zand- en rotsstrand op enkele kilometers van de urbanisatie Cala Vinyes, ten westen van Palma. Uiteindelijk is het een naaktstrand, maar niet iedereen gaat uit de kleren. Het gebied rond Portals Vells staat meestal vol met jachten en kleinere schepen. Dit is een van die plekken die een lust voor het oog zijn. Meestal erg druk, maar het uitzicht op de omgeving is indrukwekkend!

Calo des Moro / Cala S’Almunia

Caló d’es Moro is een baai met een klein stukje zandstrand, voornamelijk rotsen. Gelegen nabij de urbanisatie Cala Llombards, 8 km van Santanyí. De baai is klein en moeilijk toegankelijk. Stenen trappen en rotsen en een lange wandeling van de parkeerplaats, dus het strand is voor volwassenen ideaal, maar het is een slecht idee met kleine kinderen vanwege de afstand. Geweldig uitzicht en kristalhelder water zorgen ervoor dat het een van de meest populaire fotoplekken op Mallorca is.

Cala Molins in Cala Sant Vicenç

Cala Sant Vicenc ligt op 7 kilometer van Pollença. Er zijn 4 stranden in dit dorp, Cala Barques, Cala Clara, Cala Carbo en Cala Molins. Deze laatste valt het meest op door zijn grootte, fijn zand en mooie kleur van het water. Vanaf het strand strekt zich het prachtige berglandschap van het Serra de Tramuntana-gebergte uit. Het dorp is een populair toeristenoord. Er zijn verschillende hotels, toeristenwinkels, restaurants en bars.

Es Trenc

Het strand van Es Trenc wordt door velen “Caribisch” genoemd vanwege de unieke kleur van het water. Het strand strekt zich uit over meer dan 2 km en is 20 meter breed en het trekt dan ook veel mensen aan en de rijen voor de parkeerplaats strekken zich soms enkele kilometers ver uit. Als je op zoek bent naar een optie om lekker uit te rusten en eens flink te ontspannen dan kan een reis naar Es Trenc in het hoogseizoen je zeer onaangenaam verrassen. De kleur van het water compenseert dan echter wel het eventuele ongemak van het zeer lange wachten op een parkeerplaats.

Zoals je kunt zien is de keuze enorm en ik weet zeker dat iedereen iets voor zichzelf zal vinden op deze lijst! Zandig, rotsachtig, klein en groot, er zijn op Mallorca echt veel verschillende stranden om uit te kiezen!

Dit is ook Mallorca