Binissalem: Het kloppende hart van de wijnstreek

Binissalem is een pittoresk stadje gelegen in het hart van Mallorca, en staat bekend als het kloppende hart van de wijnstreek van het eiland. Met zijn prachtige wijngaarden, historische gebouwen en charmante straatjes trekt Binissalem jaarlijks vele bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke en sfeervolle ervaring.

De geschiedenis van Binissalem

Binissalem heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Moorse tijd. In de 10e eeuw werd het stadje gesticht en het kreeg al snel bekendheid vanwege zijn bloeiende wijnproductie. Tijdens de middeleeuwen was Binissalem een belangrijk handelscentrum en de wijn die hier werd geproduceerd, genoot grote populariteit in heel het Middellandse Zeegebied. Vandaag de dag is Binissalem nog steeds een belangrijk centrum voor wijnproductie, en de lokale wijnhuizen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit.

Ontdek de wijnhuizen

Een bezoek aan Binissalem is niet compleet zonder een rondleiding door de lokale wijnhuizen. Hier kunt u de wijngaarden verkennen, meer te weten komen over het productieproces en natuurlijk genieten van heerlijke wijnproeverijen. Een van de bekendste wijnhuizen in Binissalem is Bodega José L. Ferrer, dat al meer dan 85 jaar wijn produceert. Met zijn prachtige kelders en uitgestrekte wijngaarden is een bezoek aan dit wijnhuis een absolute must voor wijnliefhebbers.

Een andere populaire wijnmakerij in Binissalem is Bodega Ribas, dat dateert uit 1711 en daarmee het oudste familiebedrijf van Mallorca is. Hier kunt u genieten van rondleidingen, wijnproeverijen en zelfs deelnemen aan een wijnworkshop. Het historische landgoed en de traditionele architectuur maken een bezoek aan Bodega Ribas een unieke ervaring.

Verken het charmante centrum

Het centrum van Binissalem is een waar juweeltje, met zijn smalle straatjes, geplaveide pleinen en prachtige historische gebouwen. Een wandeling door het centrum voert u langs mooie kerken, zoals de Parochiekerk van Santa Maria de Robines en de kapel van La Sang, die elk een belangrijk onderdeel vormen van de religieuze geschiedenis van het stadje.

Bovendien zijn er talloze kleine boetiekjes, cafés en restaurants waar u kunt genieten van lokale gerechten en handgemaakte producten. Het is de perfecte plek om te ontspannen en de sfeer van Binissalem op te snuiven.

Breng een bezoek aan de traditionele markt

Elke vrijdagochtend wordt in Binissalem een traditionele markt gehouden, waar lokale boeren en ambachtslieden hun producten verkopen. Hier kunt u verse groenten en fruit, olijfolie, honing en zelfgemaakte jam vinden. Daarnaast zijn er ook kraampjes met handgemaakte kleding, sieraden en andere ambachtelijke producten. De markt is een levendige en kleurrijke plek, waar u kunt kennismaken met de lokale cultuur en smaken.

Conclusie

Binissalem is werkelijk het kloppende hart van de wijnstreek op Mallorca. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige wijngaarden en charmante centrum biedt Binissalem een unieke en authentieke ervaring voor bezoekers. Of u nu een wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een sfeervolle bestemming waar u kunt genieten van de lokale cultuur, Binissalem heeft het allemaal te bieden.

Vergeet niet om de lokale wijnhuizen te verkennen en te genieten van de heerlijke wijnproeverijen. Breng ook een bezoek aan het charmante centrum, waar u kunt wandelen door de smalle straatjes en historische gebouwen kunt bewonderen. En als u de kans krijgt, breng dan zeker een bezoek aan de traditionele markt, waar u kunt proeven van de lokale producten en de bruisende sfeer kunt ervaren.

Kortom, een bezoek aan Binissalem is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar de authentieke smaken en cultuur van Mallorca.

Dit is ook Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *