De fascinerende kersttradities van Mallorca: Een kijkje in unieke vieringen

Introductie

Mallorca, een prachtig eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn idyllische stranden, levendige cultuur en heerlijke keuken. Maar tijdens de kerstperiode komt het eiland tot leven met unieke en fascinerende tradities die de harten van de bewoners en toeristen verwarmen. In dit artikel zullen we een kijkje nemen in enkele van de meest opmerkelijke kersttradities van Mallorca.

Betoverende versieringen

Een van de meest opvallende aspecten van de kerstperiode op Mallorca is de prachtige versiering door de hele stad. Elke straat wordt verlicht met kleurrijke lichtjes en de geur van kerstbomen vult de lucht. Huizen en gebouwen worden versierd met kerstkransen, slingers en mooie ornamenten. Een wandeling door de straten van Mallorca tijdens deze tijd van het jaar is werkelijk betoverend.

Mallorcaanse kerstmarkt

Een bezoek aan de kerstmarkt op Mallorca is een absolute must tijdens de kerstperiode. Op de markt vind je kraampjes met handgemaakte ambachten, traditionele kerstversieringen en heerlijke gastronomische lekkernijen. De geur van versgebakken brood, geroosterde kastanjes en zoete lekkernijen vult de lucht. Bezoekers kunnen genieten van traditionele muziek en dansoptredens terwijl ze door de markt lopen en de unieke sfeer van de kerstperiode opsnuiven.

Bezoek van de ‘Reyes Magos’

Een van de hoogtepunten van de kerstperiode op Mallorca is het bezoek van de ‘Reyes Magos’ of Drie Wijzen. Op 5 januari brengen de Drie Wijzen een bezoek aan het eiland en maken ze een spectaculaire entree per boot in de haven. De hele stad komt samen om deze gebeurtenis te vieren. Kinderen krijgen de kans om hun verlanglijstjes aan de Drie Wijzen te geven en worden vaak beloond met kleine geschenken. Dit is een magisch moment voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Natuurlijke kerststallen

Een andere unieke traditie op Mallorca is het bouwen van natuurlijke kerststallen, ook wel bekend als ‘El Belén’. Deze kerststallen worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, mos en zand. Naast de traditionele Jozef, Maria en het kindje Jezus, worden er ook Mallorcaanse elementen aan de kerststal toegevoegd, zoals lokale dieren en een replica van een traditioneel Mallorcaans dorp. Deze natuurlijke kerststallen kunnen bewonderd worden in kerken, openbare ruimtes en zelfs in sommige huizen.

Typische kerstlekkernijen

Kerstmis op Mallorca is ook een feest voor de smaakpapillen. Er zijn verschillende traditionele lekkernijen die tijdens de kerstperiode worden genoten. Een van de meest populaire is ‘turrón’, een zoete nougatsnack gemaakt van amandelen en honing. ‘Ensaimadas’, een zoet en luchtig gebak bedekt met poedersuiker, is ook een favoriet onder de lokale bevolking. Daarnaast worden er tijdens de kerstdagen ook veel traditionele vlees- en visgerechten geserveerd, zoals ‘cordero’, een gebraden lam, en ‘bacalao a la mallorquina’, kabeljauw op Mallorcaanse wijze bereid.

Conclusie

Kerstmis op Mallorca is een bijzondere ervaring vol unieke en fascinerende tradities. Van betoverende versieringen en een bruisende kerstmarkt tot het bezoek van de ‘Reyes Magos’ en natuurlijke kerststallen, het eiland biedt een warme en magische sfeer tijdens de feestdagen. Bovendien kunnen bezoekers genieten van heerlijke lokale lekkernijen die de kerstperiode compleet maken. Een trip naar Mallorca tijdens de kerst is een geweldige manier om de rijke traditionele cultuur van het eiland te ervaren en te genieten van een onvergetelijke kerstervaring.

Dit is ook Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *