Leuke activiteiten voor kinderen op Mallorca

Mallorca is een prachtig eiland in de Middellandse Zee en biedt talloze activiteiten voor kinderen. Of je nou op zoek bent naar avontuur, ontspanning of educatie, er is voor ieder wat wils. Hier zijn enkele leuke activiteiten die je kunt ondernemen met kinderen op Mallorca:

1. Bezoek het Palma Aquarium

Een bezoek aan het Palma Aquarium is een absolute must voor kinderen. Hier kunnen ze kennismaken met verschillende soorten zeedieren, waaronder haaien, roggen en kleurrijke tropische vissen. Er zijn interactieve activiteiten zoals het aanraken van zee-egels en zeesterren, waardoor kinderen een hands-on ervaring krijgen.

2. Ga naar een waterpark

Op Mallorca zijn er verschillende waterparken waar kinderen zich uren kunnen vermaken. Het Western Water Park bijvoorbeeld, heeft spannende glijbanen en zwembaden voor alle leeftijden. Aquapark El Arenal is ook een geweldige optie, met talloze waterattracties en shows.

3. Ontdek de grotten van Mallorca

De grotten van Mallorca, zoals de grotten van Drach en de grotten van Hams, zijn niet alleen prachtig, maar ook educatief. Kinderen kunnen ondergrondse meren en stalactieten en stalagmieten zien, terwijl ze meer te weten komen over de geologische geschiedenis van het eiland.

4. Maak een ritje met de historische trein

De historische treinrit van Palma naar Soller is een geweldige manier om het landschap van Mallorca te verkennen. Kinderen kunnen genieten van het uitzicht op de bergen en de kust terwijl ze in een ouderwetse stoomtrein reizen. Bij aankomst in Soller kunnen gezinnen ook een ritje maken in een authentieke tram naar de haven van Soller.

5. Breng een dag door in het Marineland

Het Marineland is een combinatie van een dierentuin en een waterpark, perfect voor een dag vol plezier voor het hele gezin. Hier kunnen kinderen shows met dolfijnen en zeeleeuwen bijwonen, exotische vogels zien en genieten van de waterattracties.

6. Verken het Katmandu Park

Het Katmandu Park biedt een unieke ervaring waarbij kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten. Er zijn interactieve attracties, 4D-ervaringen en avontuurlijke minigolfbanen. Het park is ontworpen om kinderen onder te dompelen in een fantasiewereld waar ze kunnen spelen en leren.

7. Doe mee aan watersportactiviteiten

Op Mallorca zijn er talloze watersportactiviteiten waar kinderen van kunnen genieten. Of het nu gaat om snorkelen, kajakken, paddleboarding of zeilen, er is voor elk wat wils. Kinderen kunnen de prachtige wateren van Mallorca verkennen en genieten van avontuurlijke activiteiten in de zon.

Conclusie

Mallorca biedt een schat aan leuke activiteiten voor kinderen, variërend van educatieve ervaringen tot spannend waterplezier. Of je nu van dieren, waterparken, grotten of avontuur houdt, er is altijd iets te doen op dit prachtige eiland. Een familievakantie naar Mallorca zal zeker herinneringen opleveren die een leven lang meegaan.

Dit is ook Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *