Verken de betovering van de oude Arabische baden in Palma

Palma, de bruisende hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca, herbergt vele verborgen juweeltjes, waaronder de oude Arabische baden. Deze betoverende baden nemen je mee naar een andere tijd en laten je kennismaken met de rijke geschiedenis van het eiland.

Een korte geschiedenis

De Arabische Baden van Palma, ook bekend als de Banys Àrabs, dateren uit de 10e eeuw tijdens de Moorse bezetting van Mallorca. Ze werden gebouwd door de Moren als onderdeel van een groter privéhuis, maar zijn tegenwoordig een van de weinige overgebleven Arabische constructies in de stad.

De baden dienden zowel als plaats voor lichaamsreiniging als voor sociale bijeenkomsten. Ze werden gevoed door een combinatie van regenwater en een ondergrondse bron, wat destijds een technisch hoogstandje was.

Ontdek de architectuur

De Arabische baden zijn een voorbeeld van de prachtige Moorse architectuur die destijds op het eiland heerste. Bij het betreden van de baden word je meteen betoverd door de prachtige bogen, het gedetailleerde metselwerk en de serene sfeer. Het interieur bestaat uit verschillende kamers, waaronder de kleedkamer, de stookruimte en uiteraard de badruimte zelf.

Ervaar de rust en ontspanning

De Arabische baden bieden bezoekers een unieke gelegenheid om te ontspannen en tot rust te komen. Terwijl je door de kamers dwaalt en de eeuwenoude stenen aanraakt, voel je de stress en spanning van het dagelijkse leven langzaam van je afglijden. De baden hebben een bijna magische sfeer, waardoor je je kunt voorstellen hoe de mensen in vroegere tijden hier kwamen om te genieten van het water en elkaars gezelschap.

Neem de tijd om in het warme water te zitten en te genieten van de serene schoonheid van de baden. Laat de aroma’s van de planten en kruiden die in de baden worden gebruikt tot je doordringen en verwen je zintuigen met de rustgevende sfeer.

Ontdek de omgeving

De Arabische baden bevinden zich in het hart van de oude stad Palma, waardoor ze de perfecte uitvalsbasis vormen om de omgeving te verkennen. Wandel door de smalle straatjes en ontdek prachtige pleinen, historische gebouwen en gezellige tapasbars. Bezoek ook zeker de indrukwekkende kathedraal van Palma, die op slechts een steenworp afstand van de baden ligt.

Zorg voor praktische zaken

Als je de Arabische baden wilt bezoeken, zijn er een paar praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Hier is een handige lijst:

  • Openingstijden: De baden zijn doorgaans geopend van 10:00 uur tot 18:30 uur.
  • Entreeprijs: De toegangsprijs bedraagt ​​ongeveer € 4 per persoon.
  • Faciliteiten: Er zijn geen kleedkamers of lockers aanwezig, dus neem alleen het hoognodige mee.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de baden een populaire toeristische attractie zijn, dus het kan druk zijn. Het is raadzaam om vroeg in de ochtend of later op de dag te gaan om de drukte te vermijden.

Conclusie

De oude Arabische baden van Palma zijn een verborgen parel in het hart van de stad en bieden een unieke ervaring. Verken de betoverende architectuur en geniet van de rust en ontspanning die de baden bieden. Neem de tijd om de omgeving te ontdekken en maak je bezoek compleet met een bezoek aan de prachtige kathedraal van Palma. Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, de Arabische baden zijn zeker een bezoekje waard.

Dit is ook Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *