Ontdek de beste plekken om te klimmen en boulderen op Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen in Spanje, staat niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, maar ook om zijn indrukwekkende klimmogelijkheden. Met zijn gevarieerde landschappen, spectaculaire kliffen en ruige bergen, is Mallorca een paradijs voor klimmers en boulderaars van alle niveaus. Of je nu een ervaren klimmer bent op zoek naar uitdagende routes, of een beginner die graag de sport wil uitproberen, Mallorca heeft voor elk wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken om te klimmen en boulderen op Mallorca verkennen.

Kliffen van Sa Gubia

Een van de meest populaire klimlocaties op Mallorca zijn de kliffen van Sa Gubia. Deze indrukwekkende rotsformaties bieden een breed scala aan routes voor zowel beginnende als ervaren klimmers. Met meer dan 350 verschillende routes, varieert de moeilijkheidsgraad van eenvoudige routes van 5a tot uitdagende moeilijkheidsgraden van 8c+. Sa Gubia biedt ook adembenemende uitzichten over de vallei van Serra de Tramuntana, waardoor het een unieke klimervaring biedt.

Cala Magraner

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer avontuurlijke klimervaring, is Cala Magraner een must-visit. Deze afgelegen baai biedt een prachtige omgeving met steile kliffen die rechtstreeks in de zee uitkomen. De routes variëren in moeilijkheidsgraad en bieden geweldige uitdagingen voor zowel sportklimmers als traditionele klimmers. Cala Magraner biedt ook de mogelijkheid om te diepwater soloën, een vorm van klimmen zonder touw waarbij je direct in de zee valt als je valt. Deze unieke ervaring trekt avontuurlijke klimmers van over de hele wereld aan.

Sa Foradada

Sa Foradada is een bijzondere klimlocatie dankzij zijn iconische natuurlijke boog die uit de zee steekt. Met routes van verschillende moeilijkheidsgraden, biedt Sa Foradada een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee terwijl je aan het klimmen bent. Deze locatie is vooral populair onder boulderaars vanwege de vele korte en krachtige routes. Boulderen, een vorm van rotsklimmen op lagere hoogtes zonder touw, stelt klimmers in staat om techniek en kracht te testen in korte, intense klimroutes.

Conclusion

Of je nu een ervaren klimmer bent of gewoon wilt leren klimmen, Mallorca biedt talloze mogelijkheden om je klimvaardigheden te verbeteren en te genieten van een aantal adembenemende uitzichten. Van de kliffen van Sa Gubia tot de avontuurlijke Cala Magraner en de iconische boog van Sa Foradada, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland. Vergeet niet om altijd veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens het klimmen en boulderen, zoals het dragen van een helm en het klimmen met een partner. Dus pak je klimuitrusting en ga op avontuur naar de beste klim- en boulderplekken op Mallorca!

Dit is ook Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *